UMBRELĂ DE MICROPILOŢI PENTRU GÂTUIREA TUNELELOR  REABILITAREA LINIEI DE CALE FERATA BRASOV- SIMERIA

În cadrul proiectului Pan-European Coridor 4 și al planului de investitie în infrastructuri a Ministerului Transporturilor român, prin entitatea S.N.C.F.R. s-a prevazut reabilitarea linei de cale ferată actuale dintre Brașov și Simeria pentru a atinge o viteză de 160km/h.

 

Pentru aceasta, lucrarea a fost acordata asocierii de firme FCC-Alpine-Azvi-Straco tronsonul Sighișoara-Coslariu.

Acest tronson are 2 tunele, primul fiind amplasat în orașul Sighișoara, în timp ce al doilea este amplasat între acest oraș și orașul Daneș cu lungimi aproximative de 300m si respectiv 900m.

Lucrările realízate de către S.C. SO.NA.CO. S.R.L. însumează la intrarea ambelor tuneluri, execuția de umbrele cu micropiloți cu o adâncime de 15m cu 5º de înclinare și Ø160mm de forare, armate cu tuburi de oțel N80 128×9 mm cu injectări tip IU.

Fiecare dintre umbrele are 33 de micropiloti realizandu-se lucrari anterioare pentru trecerea prin pilotii de Ø1200mm din care sunt compuse ambele intrari ale tunelului.

Stratificația terenului, în ambele zone de lucru, prezintă la bază argile moi.

Lucrarea s-a realizat cu echipamente de ultimă generație, prevazute cu încarcator și manevrabilitate totală, ceea ce a condus la obținerea de bune randamente și nivel de calitate ridicat în execuție.

Cantitățile și valoarea de lucrări executate:

Specialitate: Micropiloţi

Valoare totală: 50.000 K€