STATIA METROU “ORIZONT” MAGISTRALA 5: DRUMUL TABEREI – PANTELIMON

Primăria Municipiului București, prin organismul de transporturi feroviare METROREX, autorizează construirea în 2010 a asocierii de firme ASTALDI-FCC-DELTA-AB pentru proiectul de realizare a unei noi linii de metrou (Magistrala 5) de 6,2km lungime, ce conține 9 stații și va fi utilizată de mai mult de 300.000 locuitori din zona adiacentă. S.C. SO.NA.CO. S.R.L. a obținut contractele de execuție pentru 2 dintre aceste stații.

Stația Râul Doamnei a fost compusă prin executarea pereților mulați continui, perimetrali, cu o lungime de 25m, pereți de contravântuire, prin accesul Est al stației, și stâlpii-pilot central de 33m, toți având o grosime de 1,00m și o excavare maximă de protecție a pereților perimetrali până la adâncimea de 16,30m.

Părțile laterale ale stației s-au armat parțial cu fibră de sticlă, cu scopul de a facilita accesul echipamentului de forare a tunelului. Stratificația terenului prezintă o alternanță de zone argiloase și zone nisipoase și prezența apei din pânza freatică la o adâncime de -6,50m.

Cantitățile și valoarea de lucrări executate:

Specialitate:

  •  Pereți mulați cu noroi bentonitic (g=1m, lmax=24m, c=8.000m2)
  •  Pereți mulați T forați cu noroi bentonitic (g=1m, lmax=24m, c=5.000m2)
  • Valoare totală: 600.000 €